Xarxa de Museus de la Costa Brava - La guia per conèixer el patrimoni de la regió
Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació
Generalitat de Catalunya - Departament d'Innovació, Universitats i Empresa
Inici
Museu de la Mediterrània
Terracotta Museu
Museu del Suro
Museu de la Pesca
Museu d'Història
Museu del Mar
Contacte
Agenda
Vine als museus i demana el teu McB Passport

Benvinguts al Museu de la Mediterrània.

Una experiència participativa per a grans i petits que ens convida a flairar les aromes de la Mediterrània, escoltar els seus sons i músiques, tocar la història i gaudir d’un audiovisual panoràmic que ens apropa a la realitat mediterrània d’avui. Endavant! El museu us obre les portes a la descoberta i al coneixement de l’espai humà de la Mediterrània partint del territori del massís del Montgrí, la plana del Baix Ter i les illes Medes.

Què veure?

Exposició permanent

El Museu proposa un tomb per la Mediterrània a través d’un circuit de sales temàtiques, mostrant-nos el paisatge i la naturalesa del Mediterrani i, també, el testimoni de les seves experiències culturals, amb la música com a nexe d’unió entre pobles.

Àmbit 1. L’espai de rebuda. El visitant comença la immersió en el territori a través d’un gran mapa de la Mediterrània complementat amb cites de pensadors que conviden a la reflexió.

Àmbit 2. Un territori obert, en contacte amb diferents pobles. Els sons del mar, del vent, del riu... En aquest espai es presenten els paisatges del Montgrí, el Baix Ter i les illes Medes. El visitant copsa els sons de la natura i com s’hi sumen els dels humans, per acabar donant pas a una mostra de la integració dels pobles que han conformat la Mediterrània actual.

Àmbit 3. La música com a pretext de comunicació. Un espai dedicat a les músiques pròpies del territori, on la sardana té un paper predominant i on es pot interactuar per fer sonar instruments i aprendre a identificar-los.

Àmbit 4. Hereus d’una cultura mediterrània. Sobre un gran mapa del territori es poden veure i tocar diferents instruments de la Mediterrània, i observar alhora les semblances que hi ha entre ells.

Àmbit 5. La realitat mediterrània avui. Espai obert i dissenyat per a la reflexió, on un audiovisual mostra la Mediterrània polièdrica, les guerres, els somriures, les pors, l’esperança...

Exposició temporal

Espai 1. En aquest espai es poden trobar exposicions temporals lligades a la Mediterrània i el Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.

Espai 2. Aquest espai acull les exposicions d’art contemporani del centre. S’hi poden trobar creadors del nostre país i de la Mediterrània i vol ser una font de diàleg a l’entorn de la cultura mediterrània.

Activitats complementàries

Apropem-nos al Baix Ter. Un cicle de sortides pensades per a tots el públics per conèixer i gaudir del territori més proper.

Trobades de Música Mediterrània. El primer cap de setmana del mes de maig el Museu, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, organitza aquesta trobada per gaudir d’experiències musicals de zones de la Mediterrània convidades al certamen.

Jornada de Política Internacional. Aquesta jornada té com a objectiu debatre aspectes rellevants de la política internacional que afecten i són d’interès dels ciutadans del nostre país. S’organitza el primer trimestre de l’any.

Jornada Ernest Lluch. El primer dissabte d’octubre s’organitza aquesta jornada, que té com a objectiu afavorir el debat i la reflexió a l’entorn dels valors que afecten els ciutadans del segle XXI.

! Per a experiències escolars, consulteu-nos. Us oferim activitats i tallers a mida.

Informació pràctica

Horaris

Horari d’estiu (juliol i agost). De dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 18 a 21 hores. Diumenges i festius de 10 a 14 hores.
Horari d’hivern (setembre-juny). De dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores. Diumenges i festius de 10 a 14 hores. Dimarts tancat.

Pregunteu-nos per la possibilitat de concertar visites guiades.

Tarifes. Entrada gratuïta

Informació i reserves

Trobeu-nos a: c/ Ullà, 27-31, 17257 - Torroella de Montgrí
Telèfon: + 00 34 972 75 51 80
Fax: + 00 34 972 75 51 82

A/e: info@museudelameditarrania.cat
Web museu de la meditarrania

 Sabies que...
Museus de la Costa Brava
Inici
Contacte
Agenda
Avui

©2010-13 XMsCB

Avís legal
Crédits
Museu de la Mediterrània Terracotta Museu Museu del Suro de Palafrugell
Museu de la Pesca Museu d'Història Museu del Mar de Lloret
Museu de la Mediterrània
Torroella de Montgrí
Terracotta Museu
La Bisbal d'Empordà
Museu del Suro
Palafrugell
Museu de la Pesca
Palamós
Museu d'Història
Sant Feliu de Guixols
Museu del Mar
Lloret
Empreses i entitats col·laboradores
Costa Brava